Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Japonský nůž Petty/Utility 135 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave

Značka: Hokiyama

Univerzální japonský nůž Petty/Utility ze série Hokiyama Sakon Bokusai ROU-Wave s ultra ostrým jádrem z japonské oceli AUS-10 vloženým mezi 32 vrstev měkčích ocelí - san mai clad. Oktagonová rukojeť je vyrobena z lakovaného dubového dřeva. Nůž je ideální pro čištění a krájení menšího ovoce, zeleniny, sýrů a dalších drobných potravin. Délka ostří 135 mm.

Gravírování ?
Dostupnost ✅ Skladem
Kód: 151916
3.514 Kč
Japonský nůž Petty/Utility 135 mm Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
Značka: Hokiyama
Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Kuchyňský nůž Petty/Utility ze série Sakon Bokusui ROU-Wave

Extrémně ostrý japonský nůž Petty se používá pro různé úkoly v kuchyni, jako je čištění a krájení menšího ovoce, zeleniny, sýrů a dalších drobných potravin. Je to univerzální nůž, který je oblíbený pro svou všestrannost a přesnost. Petty má obvykle kratší čepel než jiné japonské nože, s délkou čepele typicky mezi 8-15 cm. Čepel je široká, s rovným nebo mírně zakřiveným ostřím, což umožňuje precizní krájení a čištění potravin. Hrana čepele nože Petty může být oboustranná nebo jednostranná, a to závisí na konkrétním modelu. Petty je ideální nůž pro detailní práce v kuchyni, jako je ořezávání ovoce a zeleniny, krájení sýrů, čištění masa nebo dělání jemných řezů. Díky své menší velikosti a precizní čepeli je vhodný pro kuchaře, kteří si cení přesnosti a detailů při přípravě jídla. Je také oblíbený mezi domácími kuchaři, kteří hledají univerzální nůž pro různé kuchyňské úkoly.

Jádro tohoto nože je vyrobeno z nerezové oceli Aichi AUS-10, s tvrdostí kolem HRC 62. Díky vysokému obsahu chromu (Cr) odolává ocel AUS-10 velmi dobře korozi. Oktagonová rukojeť nožů ze série Sakon Bokusui ROU-Wave je vyrobena z lakovaného dubového dřeva.

K noži doporučujeme zakoupit pouzdro nebo ochranu ostří.

Parametry nože:

Celková délka: 270 mm
Délka ostří: 135 mm
Délka rukojeti: 120 mm
Hmotnost: 74 g

Damaškové nože Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave s velmi výrazným 32-vrstvým damaškovým vzorem, který obohacuje vizuální stránku čepele - tento vzor je u každého nože jedinečný a nelze jej napodobit. Damaškový vzor je zčásti oblý a zčásti zakřivený, odtud název vířivý damašek. Stejně jako otisk prstu, ani jedna čepel není stejná. Celá čepel je vyleštěna do zrcadlového lesku. Můžete se v ní vidět! Na samém okraji si lze všimnout výrazné, křivkové linie (matný povrch), která se táhne po celé délce čepele. Jedná se o linii mezi jádrem a 32 měkčími, vnějšími vrstvami oceli, které slouží jako dodatečná ochrana ocelového jádra. Takovému sendviči tvrdší oceli jádra a měkčí vnější oceli se říká san-mai clad. Tímto způsobem se vyrábí většina dnešních japonských nožů.

#ShowMore#

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sakon Bokusui ROU-Wave
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.074 kg
EAN: 8595705404861
čepel typ oceli: damašková
délka ostří: 101-150 mm
série: Hokiyama Sakon Bokusui ROU-Wave
typ nože: Paring / Petty
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
výroba: Japonsko

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Je vám již 18 let?

 

Tento e‑shop obsahuje sortiment určený pouze pro dospělé.