Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series

Japonský nůž šéfkuchaře Takobiki/Octopus Slicer ze série Kanetsune Honso Kanemasa G-Series z oceli Hitachi White Steel #3 HRC 60-61, broušený jen z jedné strany, a rukojetí ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie a bolsterem z bůvolího rohu. Prioritně určen pro držení v pravé ruce. Délka ostří 360 mm.

Gravírování ?
Dostupnost ✅ Skladem
Kód: KNTN-G-14
11.874 Kč
Nůž Takobiki 360mm Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Japonský nůž Takobiki/Octopus Slicer ze série Kanetsune G-Series

Velmi ostrý japonský nůž Takobiki ze série Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series. Dlouhý krájecí nůž broušený jen z jedné strany. Takohiki (Takobiki / Octopus Slicer) je další variantou nože Yanagiba. Tyto nože bývají většinou kratší než průměrná Yanagiba, zatímco u hřbetu obvykle nejsou tak tenké. Nejčastěji je špička Takohiki tupá a není určena k ostření, i když existuje varianta známá jako Sakimaru (zakřivená špička) Takohiki, která má více definovanou oblast špičky.

Špička Sakimaru Takohiki také není určena k ostření. Takohiki původně navrhl a vytvořil zakladatel Masamoto Sohonten, Minosuke Matsuzawa. Slouží jako variace nože yanagi v oblasti Kantó (Tokio) a používá se ke krájení vykostěných rybích filé na sashimi. Existují pověsti, že před staletími, když kuchaři připravovali sashimi před svými hosty, bylo považováno za neuctivé namířit špičaté yanagi na své zákazníky, zejména na šlechtu. Z tohoto důvodu starší restaurace v Tokiu dodnes používají nože yanagi takohiki. Jeho tenké tělo lépe usnadňuje krájení tenkých plátků ryb než yanagi.

Parametry nože:

Celková délka: 520 mm
Délka ostří: 360 mm
Délka rukojeti: 155 mm
Hmotnost: 175 g

#ShowMore#

Upozornění: Ocel Shiro 2 není nerezová. Po použití nůž vždy opláchněte, důkladně osušte a podle potřeby potřete ochranným olejem. Vyhněte se delšímu kontaktu s vodou a kyselými surovinami. Koroze může vzniknout pouze na řezném jádru, ne na celé čepeli. Přečtěte si informace o oceli.

Takohiki bude také mít obecně plošší profil než Fuguhiki a Yanagiba, i když hlavní rozdíly těchto nožů související s řezným výkonem jsou právě jednotlivé varianty výšky a tloušťky čepelí. S Takohiki nožem také zcela jistě snadno nakrájíte velké kusy masa (pečeně), ale i tenké plátky zeleniny. Jeho překrásná elegantní tenká čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Takohiki je jedním ze tří tradičních japonských nožů spolu s Debou a Usubou, které byly historicky nezbytné pro vytvoření japonské kuchyně a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek. Ostrá čepel a rukojeť ve tvaru písmene D ze dřeva magnolie vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Honsho Kanemasa G-Series
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.175 kg
EAN: 4956856142141
čepel typ oceli: 3 vrstvá
délka ostří: 351-400 mm
série: Kanetsune Honsho Kanemasa G-Series
typ nože: Takobiki
typ rukojeti (střenky): D rukojeť
výroba: Japonsko

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Je vám již 18 let?

 

Tento e‑shop obsahuje sortiment určený pouze pro dospělé.