Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Japonský nůž Kiritsuke 170mm Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi"-series

Japonský nůž šéfkuchaře Kiritsuke ze série Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi" s jádrem z oceli Blue steel #2 (Aogami#2) HRC 61-62, z každé strany 11 vrstev damaškové oceli. Tradiční japonská rukojeť ve tvaru písmene „D“ je vyrobena z červeného santalového dřeva, bolster je z černého dřeva Plywood. Délka ostří 170 mm.

Gravírování ?
Dostupnost ✅ Skladem
Kód: KNTN-KC-465
8.074 Kč
Japonský nůž Kiritsuke 170mm Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi"-series
Při objednávce nad 6.000,- Kč obdržíte dárek zdarma.

Japonský univerzální nůž šéfkuchaře Kiritsuke ze série Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi"

Robustní, velmi ostrý japonský nůž Kiritsuke ze série Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi" s jádrem z oceli Blue steel #2, vloženým mezi 11 vrstev damaškové oceli. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem. Kuchařský nůž Kiritsuke je díky výše položenému hrotu, též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Jelikož je špička čepele modelována podle japonského meče, je vhodná i pro přípravu pokrmů, které vyžadují použití špičky a také pro dekorativní vyřeřezávání. Dlouhá čepel a oválná rukojeť japonského stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.

Řada „Zen-Bokashi“ Damascus Blade

Jádro čepele těchto nožů je kované z vysoce uhlíkové oceli Blue Stee l#2 (Aogami#2). Tato ocel, díky tomu, že je legovaná chromem a wolframem, má vynikající retenci ostří a odolnost. Je velmi oblíbená u japonských výrobců nožů. Tvrdost nože je 61-62 HRC. Nádherná damašková čepel „Zen-Bokashi“ má z každé strany 11 vrstev damaškové oceli, spolu s jádrem tedy celkem 23. Čepel je osazena tradiční japonskou rukojetí ve tvaru písmene „D“ z červeného santalového dřeva, bolster je z černého dřeva Plywood.

Parametry nože:

Celková délka: 310 mm
Délka ostří: 170 mm
Délka rukojeti: 127 mm
Hmotnost: 120 g

#ShowMore#

Upozornění: Ocel Blue Steel #2 není nerezová. Po použití nůž opláchněte, osušte a ošetřete olejem. Koroze může vzniknout pouze na řezném jádru, ne na celé čepeli.

Potřebujete poradit?

Rádi vám pomůžeme s výběrem nebo zodpovíme vaše otázky k produktům! Zavolejte na naši zákaznickou linku +420 702 049 048, která je pro vás k dispozici Po - Pá, 7:30 - 16:00!

Doporučení a údržba


  • •Nůž nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
  • •Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
  • •Nepoužívejte nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.

  • •Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
  • •Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
  • •Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Upozornění

Každý nůž je vyroben z přírodních materiálů. Každý kus oceli je originální a nenapodobitelný, proto Váš nůž nemusí vypadat přesně tak jak na fotografii. Nůž, který obdržíte, bude stejně kvalitní a detailně opracovaný, ale může se mírně lišit.

Ostření kuchyňského nože

Pro ostří nože doporučujeme použití diamantových a vodních brusných kamenů. Pokud si nejste 100% jisti svými schopnostmi a šikovností, obraťte se na nás. Vaše nože Vám nabrousíme individuálně dle Vašeho přání. Pravidelně také pořádáme kurzy broušení nožů. Případně vyhledejte profesionálního brusiče ve Vašem okolí. Škody, které by mohly vzniknout při neodborném broušení jsou nevratné.

dellinger brouseni a pece o nuz

Čištění kuchyňského nože:

Částečky přichycené na povrchu čepele z agresivních látek mohou začít korodovat a vytvářet na povrchu nože skvrny, které vypadají jako rez. Nicméně nerezaví ostří nože, ale právě ty přichycené částečky. Na odstranění se běžně používá například jedlá soda, která po namočení vytvoří „kašičku“ a starý korkový špunt.

Dellinger záruka

Produkty, které Vám dodá Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu a je prověřen mnoha spokojenými zákazníky. Každý kus se může stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Každý produkt, který Dellinger nabízí, je pečlivě kontrolován. Přinášíme Vám doživotní záruku na jakékoliv skryté vady. Pokud máte jakékoliv dotazy - náš tým je Vám plně k dispozici a pokusí se Vám pomoci v každé (i nepříjemné) situaci.

Doplňkové parametry

Kategorie: Blue Steel "Zen-Bokashi"
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.12 kg
EAN: 4956856724651
čepel typ oceli: damašková
délka ostří: 151-200 mm
série: Kanetsune Blue Steel "Zen-Bokashi"-series
typ nože: Chef / Gyuto / Kiritsuke
typ rukojeti (střenky): oktagonal - osmihranná
výroba: Japonsko

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Je vám již 18 let?

 

Tento e‑shop obsahuje sortiment určený pouze pro dospělé.